Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Αποτίμηση Εκλογικού Αποτελέσματος


Αναβρασμός επικρατεί στα κομματικά επιτελεία για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Τα κομματικά στελέχη όλων των παρατάξεων (ίσως πλην ΛΑΟΣ), προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της εκλογικής τους ήττας και προσπαθούν καταλάβουν τι δεν πήγε καλά αφού νικητής των ευρωεκλογών αναδείχτηκε το κόμμα της ΑΠΟΧΗΣ. Εμείς οι απλοί πολίτες ξέρουμε τι έφταιξε. Αυτοί όμως απομακρυσμένοι από την εκλογική τους βάση δεν μπορούν να συναισθανθούν τους πολίτες. Δεν μπορούν να καταλάβουν την πικρία και την απογοήτευση του χαμηλόμισθου, του ανέργου, του πτυχιούχου που απελπισμένα χτυπάει τις πόρτες για μια δουλειά. Ο πολίτης αυτής της χώρας νιώθει «απατημένος» από την πολιτική και συνειδητά της γυρίζει την πλάτη. Έμαθε τόσα χρόνια να μην εμπιστεύεται τους πολιτικούς και τα μεγάλα τους λόγια. Ακούει για πάνω από 15 χρόνια την λέξη λιτότητα, την βιώνει καθημερινά. Από την άλλη πλευρά, βλέπει τους πολιτικούς με τις αμαξάρες τους, τα «χρυσά αγόρια» και τα λαμόγια να βιώνουν μια άλλη πραγματικότητα.
Μέσα σε αυτήν την σάπια εικόνα της πολιτικής που παρουσιάζεται με λόγια και έργα, η μόνη αξιόπιστη και σοβαρή φωνή εξακολουθεί να είναι ο Καραμανλής όπως αποδεικνύεται από τις μετρήσεις της κοινής γνώμης. Ο πολιτικός χρόνος που του απομένει είναι λίγος. Όμως οι λύσεις που διαθέτει στη φαρέτρα του είναι αρκετές:
Ξεκαθάρισμα του κρατικού μηχανισμού από επίορκους δημοσίους υπαλλήλους - Δεν είναι δυνατόν αποδεδειγμένα να χρηματίζονται και στη συνέχεια να παραμένουν στη θέση τους.
Να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους οι μετακλητοί υπάλληλοι που αποδεδειγμένα κρίνονται ως ανεπαρκείς
Άρση της ασυλίας των βουλευτών.
Ενίσχυση του ρόλου των Ανεξάρτητων Αρχών – Πολλές από αυτές δεν παρουσίασαν έργο.
Αντικίνητρα σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις που μολύνουν το περιβάλλον
Κίνητρα σε βιομηχανίες, βιοτεχνίες, καλλιεργητές για ποιοτικά προϊόντα.
Δημιουργία σώματος ακτοφυλακής
Ενίσχυση της έρευνας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας με καλύτερο συντονισμό και οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου